menu

TopSpandoek PDF voorinstellingen

Picture of Ton Driessen

Je kunt hier twee PDF voorinstellingen (joboptions) downloaden, waarin de optimale instellingen om je print PDF mee op te slaan zijn vastgelegd.

 

Grootformaat op 100% (zip)
Grootformaat op schaal (zip)
Wanneer kies je voor welke voorinstellingen:

 

Grootformaat op 100%
Gebruik de Grootformaat PDF voorinstelling voor bestanden die je op ware grootte opmaakt. De maximale afmetingen per zijde verschillen in de Adobe programma’s. Photoshop wijkt hierin af van Illustrator en Indesign. Photoshop werkt op basis van maximale pixels per zijde en Illustrator en Indesign werken op basis van maximale centimeters bij het genereren van een PDF.

 

Illustrator CC 2019
Maximaal 575 cm
Indesign CC 2019
Maximaal 545 cm
Photoshop CC 2019
30.000 pixels / 100 PPI – 762 cm
30.000 pixels / 70 PPI – 1088 cm
30.000 pixels / 30 PPI – 2540 cm

 

Afbeeldingen met een te hoge resolutie worden gedownsampled tot 150 PPI. Het bestand wordt zonder kleuromzetting opgeslagen, maar met de gebruikte icc-profielen ingesloten. Daarnaast wordt het bestand zonder snijtekens opgeslagen.

 

Grootformaat op schaal
Als het bestand dat je opmaakt groter is dan de afmetingen die hierboven staan, moet je het bestand op schaal opmaken. Hierbij is de schaal 1:10 gebruikelijk. Een klein rekenvoorbeeld:

 

Je bestelt een spandoek van 600 cm breed en deze maak je op schaal op. 600 cm wordt dan 60 cm.

 

Je slaat je bestand nu op met Grootformaat op schaal. Deze PDF voorinstelling zorgt ervoor dat de resolutie van de afbeeldingen niet teruggebracht wordt naar 300 PPI. Het profiel is zonder kleuromzetting, maar met de gebruikte icc-profielen ingesloten. Daarnaast wordt het bestand zonder snijtekens opgeslagen.

 

Tip: bij het gebruik van Grootformaat op schaal kunnen je bestanden te zwaar worden. Een bestand mag maximaal 30.000 pixels per zijde hebben en 2 GB groot zijn. Kies in dit geval wel voor downsampling tot de geadviseerde resolutie bij het opslaan. Daarnaast kun je de optie ‘Bewerkingsfuncties behouden’ in Illustrator en Photoshop uitschakelen en in Photoshop een hogere JPG compressie kiezen.

 

Lees hier hoe je de PDF voorinstellingen importeert.

acrobat-file-pdf-seeklogo.com
De waardering van topspandoek.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2031 reviews.
Array
Scroll naar boven

Leuk een berichtje!

Wie heb ik aan de lijn?